World Anti-Doping Agency schorst gerenommeerd laboratorium in Frankrijk

De Châhet tenay-Malabry laboratorium werd besmet in bodybuilding-monsters.

De Châhet tenay-Malabry laboratorium werd besmet in bodybuilding-monsters.

Het laboratorium van Châtenay-Malabry is besmet geraakt met bodybuilding-monsters. Foto: overgenomen van www.elespanol.com

 

Het laboratorium van Chatenay-Malabry, het embleem van de strijd tegen doping in Frankrijk, werd maandag opgeschort door de World Anti-Doping Agency (WADA) als gevolg van besmetting van monsters van bodybuilders die positief testten op steroïden, meldde het WADA zelf.

“De schorsing is opgelegd naar aanleiding van de ontdekking door AMA van problemen in verband met de analyses,” zei de AMA in een verklaring op haar website.

Als gevolg hiervan zal het enige Franse laboratorium, dat in 2016 ongeveer 13.500 monsters heeft geanalyseerd, pas antidopingcontroles kunnen uitvoeren nadat het opnieuw toestemming van de AMA heeft gekregen.

Het incident dat de beslissing van het WADA # 39 motiveerde afgelopen voorjaar vond plaats toen een grote bodybuilding-controloperatie werd uitgevoerd, legde de secretaris van de Franse Anti-Doping Agency (AFLD) Mathieu Teoran uit, die het incident uit een aflevering beschreef “uitzonderlijk”.

Concreet was de concentratie in sommige monsters zodanig, tot 200 keer hoger dan bij een klassiek positief, dat een analyserobot “vervuild” ondanks de gebruikelijke reinigingsprocedures, legde Teoran uit.

De verantwoordelijke verzekerde dat dit incident alleen gevolgen had “twee monsters” en dat “de juiste corrigerende maatregelen werden onmiddellijk genomen” het probleem oplossen.

LEZEN  Robert Farah vrijgesproken van doping