Steken in Palma

Afgevaardigden van Sacramento waren verwoest door de tragedie, aan de deur van Conforama.

Sacramento Roca Martínez , een werknemer van de Conforama winkelcentrum op Aragón straat in Palma, werd vrijdag door haar ex-partner doodgestoken terwijl het bijwonen van klanten. Rafael Pantoja , de moordenaar, is een 45-jarige bewaker die het uiteenvallen niet accepteerde.

Sacramento Roca, moeder van twee dochters , had 15 jaar als kassamedewerker bij Conforama gewerkt en was reclamespotje bij Herbalife. Hij studeerde aan de IES Arxiduc Lluis Salvador school en in Son Canals, volgens zijn Facebook-profiel. Enkele dagen geleden hekelde hij Rafael Pantoja wegens intimidatie. De man, die als bewaker bij de meubelwinkel werkte, accepteerde het uiteenvallen niet.

Zij was het die uit elkaar ging vanwege de mishandeling ze leed. De vrouw ging na de scheiding bij haar ouders wonen. Dagen geleden heeft iemand de wielen van zijn auto doorboord en vermoedde dat hij het had kunnen zijn.

Rechtbanken

De agressor, een fan van gewichten en bodybuilding, heeft dat ook twee tienerdochters uit een eerdere relatie. Hij probeerde al heel lang af te vallen, ging naar een sportschool in Palma en ging naar een diëtist. Hij heeft uitgebreide ervaring als bewaker in de rechtbanken van de stad, waaronder die van Via Duitsland.

«Hij is een verlegen man, heel rustig , hij verhief nooit zijn stem. Ik was verrast om erachter te komen wat er gebeurde, “zei een collega die acht jaar geleden met hem samenwerkte op Festival Park. Om 21.20 uur betrad Rafael Pantoja de 3-O-gevangenis in het Son Espases-ziekenhuis. Hij was verdoofd, op een brancard, en werd bewaakt door drie Nationale politieagenten .

LEZEN  Nieuws in sportvoeding, mode, werkgelegenheid ...

De Balearen Regering drukte het uit “woede” en betuigde zijn condoleances aan de familie en vrienden van het slachtoffer. Hij heeft zaterdag om 12.00 uur een minuut stilte geroepen in Consolat de la Mar.

De Consell de Menorca heeft voor deze zaterdag om 12.00 uur ook een minuut stilte bijeengeroepen voor het hoofdkantoor op de Plaza de la Biosfera, op dezelfde manier als de Maó Gemeenteraad , tegelijkertijd aan de deur van de kerkenraad.

The Gifts Lobby kondigde een bijeenkomst aan in El Born, naast Plaçeen Joan Carles I, om acht uur ’s middags. “Sociale afwijzing moet maximaal zijn.” De Gemeenteraad van Palma betuigde ook zijn medeleven. Maandag om 12.00 uur is het stil op Plaza de Cort.