Om op de borst te werken zijn er verschillende oefeningen, maar we wijden onze training meestal aan een enkele routine en je moet het belang van variatie niet vergeten bij het trainen van een spiergroep om de grootst mogelijke groei te bereiken. Dit zijn enkele van de meest onderschatte borstoefeningen.

Geld

Het is ook bekend in de bodybuildingwereld als de squat van het bovenlichaam en is ideaal voor het samentrekken en strekken van de borstspieren die op zoek zijn naar grootte en kracht.

Wanneer u deze oefening doet, moet u een beetje naar voren leunen, op zoek naar de druk om van de triceps naar de borstspieren te gaan, voornamelijk in het onderste deel van de triceps. Werk langzaam op en neer de romp zonder te reiken om de ellebogen volledig uit te strekken om voor dit gewricht te zorgen.

Zoals bij elke andere borstoefening, probeer de schouderbladen in te trekken om de borstspieren maximaal aan te spannen, werk tot spierfalen.

Vloerpers

Deze oefening is vergelijkbaar met andere, zoals de board press of pin press, omdat deze het bereik van de bench press probeert te verkleinen door meer werk te geven aan de triceps en de ligamenten aan te passen aan een gewicht dat anders moeilijker te hanteren is. .

Gebruik hiervoor een stang die je kunt verstellen zodat deze ongeveer 60cm boven de grond komt zodat je jezelf er comfortabel onder kunt plaatsen. Eenmaal onder de bar en met beide voeten op de grond, til je hem op, maar zonder de powerlifter-stijl van de bankdrukken te doen, omdat je rug te allen tijde op de grond moet rusten.

LEZEN  Een Duitse bodybuildinglegende stierf na een jaar vechten voor zijn leven

De beweging begint van boven en je laat het gewicht zakken tot de triceps helemaal plat op de grond liggen, je pauzeert even en tilt dan het gewicht weer op tot de ellebogen volledig vast zitten.

Isometrische borstknijpen

Dit is een weinig bekende oefening die veel bodybuilders gebruiken, omdat bepaalde isometrische houdingen kunnen worden gebruikt om spiercongestie op bepaalde plaatsen van ons lichaam te bereiken, hoewel het voor degenen die trouw zijn aan functionele training niet erg interessant lijkt om te oefenen, het is de moeite waard om te weten.

Het kan zowel staand als zittend worden gedaan, vouw gewoon uw armen in een hoek van 90 graden en plaats uw handpalmen tegen elkaar voor uw borst. De vingers moeten loodrecht op de grond wijzen en de beweging bestaat uit het duwen van de ene hand tegen de andere terwijl de borstkas langzaam samentrekt en vervolgens geleidelijk de druk verhoogt.

De samentrekking moet een paar seconden worden vastgehouden voordat de beweging opnieuw wordt herhaald.

Tips

Een van de meest ondergewaardeerde details bij bodybuilding is de ontwikkeling van het uitwendige borstvlies en het maakt echt een verschil als je een brede borst hebt met een uitgesproken externe curve. Halteropeningen zijn ideaal voor deze look.

Met betrekking tot de bankdrukken kan het ook worden gebruikt om het interne gebied te ontwikkelen, omdat op dezelfde manier dat een brede greep helpt om het externe gebied te bewerken, een smallere de interne spieren van de borst traint.