De auto waarin ze reden, kwam in botsing met een vrachtwagen en vloog in brand. Een van de dodelijke slachtoffers is Alejandra Rubio, drievoudig kampioen van de wereld van fitness- en bodybuilding-specialiteiten, naast andere erkenningen.

Alejandra Rubio en vier andere bodybuilders kwamen om bij een ongeval op Route 34. Credit: Digital capture

Telam

De wereldkampioen Alejandra Rubio en vier andere bodybuilders stierven verbrand toen ze niet meer uit de auto konden stappen waarin ze reden na een frontale botsing met een vrachtwagen, op National Route 34, meldden politie en justitie.

Het ongeval vond vandaag, vroeg in de middag, plaats nabij de stad Pinto, een landelijke stad in het departement Aguirre, gelegen op 250 kilometer van de hoofdstad van Santiago, toen de door Rubio bestuurde auto frontaal in botsing kwam met een vrachtwagen, geleid door Luis Valdez , 38, met woonplaats in Capital Federal.

Rubio werd vergezeld door Elízoals Torres, Guadalupe David, Emanuel Villalba en Daniel Montivero, allemaal bodybuilders uit Rosario die meededen aan een Ibero-Amerikaans toernooi in de hoofdstad van Santiago, georganiseerd door Miguel Ger.

Als gevolg van de gewelddadige botsing vloog de auto in brand en stierven de vijf inzittenden van de auto terwijl de vrachtwagenchauffeur en een nog niet te identificeren metgezel ernstige brandwonden opliepen en werden opgenomen in de nabijgelegen Añatuya ziekenhuis. naar de plaats van het tragische ongeval.

Sinds 2013 was Rubio voorzitter van de Argentijnse Vereniging van Fitness en Bodybuilding (AAFF), aangesloten bij de Internationale Federatie van Fitness en Bodybuilding (IBFF), naast het geven van seminars en lezingen over voeding en gespecialiseerde training, en hield hij tentoonstellingen op toernooien en evenementen in verschillende delen van het land.

LEZEN  Bodybuilding anatomische aanpak van de beroemde T-Bar roeien

Een van de meest relevante internationale titels van de drievoudig kampioen van de wereld van fitness- en bodybuilding-specialiteiten, die op 20-jarige leeftijd als danser was begonnen, zijn ook de nummer twee in Italië 2005 en Rusland 2007 en een derde plaats in Slovenië 2014.
Op het gebied van het ongeval werkten wegbeveiligers, politie en brandweerlieden uit de stad Pinto om de dodelijke slachtoffers uit de auto te halen en de route vrij te maken, waarvan het verkeer meer dan drie uur lang werd onderbroken.

De lichamen van de dodelijke slachtoffers werden bevolen op bevel van de Rechter van dienst van de plicht te worden overgebracht en onderworpen aan een autopsie in het gerechtelijk mortuarium van de Añatuya ziekenhuis.

Noticia de: El Litoral (www.ellitoral.com) [Link: https: //www.ellitoral.com/index.php/id_um/155247-una-campeona-mundial-de-fisicoculturismo-y-otros-cuatro-deportistas -murieron-en-un-choque-accidente-en-la-ruta-34-en-santiago-del-estero.html]