Físico culturismo

Bodybuilding Physics  –  Referentie  

Nia Ceidiog was niet de enige, maar geen van de andere 300 deelnemers aan de Xplosive Apewas Bodybuilding Grand Prix in Birmingham, Engeland, was zoals zij.

Ten eerste omdat geen van hen 63 jaar oud was, en ze ook niet in de buurt van die leeftijd was, en ten tweede omdat Ceidiog moest overwinnen  “vreselijke gezondheidsproblemen”  om de oudste vrouw te worden die een  bodybuilder voor het eerst.

Een uitdaging die hij in het Europese najaar van 2016 aanging nadat hij een proces van fysieke transformatie was begonnen na de bruiloft van een van zijn kinderen.

 • “In het begin was het ijdelheid en daarom begon ik aan een veranderingsproces om mezelf presentabel te maken,” Ceidiog legde uit.
 • “Destijds was ze een erg gestreste vrouw, dik en in de vijftig.”

Ten eerste, onder vier meetnummers voor uw kleding na het veranderen van uw eetgewoonten en het snijden van vlees en zuivel uit uw dieet.

(Lees ook:  Wetenschappers ontdekken fossielen van een dinosaurussoort met gekleurde veren )

Maar geconfronteerd met de uitdaging om spiermassa op te bouwen en te weten hoe ver hij zou kunnen gaan,  Ceidiog onderging een intensief trainingsregime ondersteund door een consumptie van 3.000 calorieën per dag een hoog eiwitgehalte.

“Het was buitengewoon veeleisend en onderweg waren er zeer moeilijke tijden. In feite was er een punt waarop ik op het punt stond alles op te geven,” erkende hij.

Kruispunt

 • “Vanwege het trainingsprogramma ging ik terug naar het eten van vlees en zuivel om spieren op te bouwen dankzij eiwitten,” hij uitgelegd, eraan toevoegend dat dit een contraproductief effect had op zijn lichaam.
 • “Ik ging fysiek en mentaal op pad. Ik voelde me zwaarder en zwaarder, ook al kwam het door de spieren en niet door het vet.
 • Na zes maanden begon hij een soort psoriasis te ontwikkelen, een pijnlijke schimmel die onder zijn nagels ontsproot als gevolg van verhoogde productie van abnormale cellen.
 • “Door die ernstige problemen begreep ik dat er iets vreselijks in mijn lichaam gebeurde en dat ik dringend iets moest doen,” herinnerde hij zich.
 • “Hij ging naar een dokter die me geen garanties kon geven over wat er aan de hand was en toen sprak ik met een natuurgeneeskundige die aanbeveelde mijn dieet aan te passen.”
 • “Dat betekende dat ik terugkeerde naar mijn eetpatroon waarmee ik weer een nieuw enthousiasme voelde,” zei hij opgelucht.
 • “Ik heb 10 jaar van me afgenomen”
LEZEN  Hoe het metabolisme na boulimia kan verhogen

Ondanks dat hij zich ervan bewust was dat zijn doel geschaad kon worden, gaf Ceidiog prioriteit aan zijn gezondheid, een beslissing die een beter dan verwacht resultaat had.

Hij deed niet alleen mee aan Birmingham, maar hij wist ook een van de drie medailles te winnen die al meer dan 35 jaar in de categorie werden uitgereikt.

 • “Mijn familie kwam met me mee om me op te vrolijken en ik kan zeggen dat ik een prachtige wereld heb leren kennen, wat een bevredigende en bescheiden ervaring was,” Vertelde Ceidiog de BBC.
 • “Ik beschouw mezelf als een winnaar omdat het erg belangrijk voor me was om op dit punt te komen,” erkende ze.
 • “Ik ben enorm gegroeid in dit proces, dat 10 jaar van mij heeft afgenomen vanwege de manier waarop ik eruit zie, de manier waarop ik denk en het vertrouwen dat het me heeft gegeven.”
 • “Alles veranderde in een fantastische ervaring, van fysieke, spirituele en intellectuele transformatie,” concludeerde hij.