http://1.bp.blogspot.com/-6xNykYthy2w/UeApH_auUzI/AAAAAAAAAApt0/PTB56ZraHbU/s400/9.jpg

Laten we # 39; s iets meer leren over de anatomische benadering van de beroemde T-bar Rowing, die, hoewel bekend, niet veel wordt gebruikt door beginners of halfgevorderde bodybuilders; Hier presenteren we een eenvoudig artikel om meer te weten te komen over enkele variaties van het T-bar Roeien, samen met de anatomie die verband houdt met deze uitstekende rugoefening.

Hoe de routine uit te voeren

  • – Sta rechtop en kijk naar de apparatuur die het gewicht bevat.
  • – Plaats de voeten aan elke kant van de T-balk.
  • – Leun de romp naar voren totdat u de T-staafkoppeling opvangt.
  • – Voer de trekkracht uit met de balk omhoog totdat deze de onderborst raakt, waarbij de wervelkolom recht blijft. en de knieën licht gebogen in een hoek van 45 graden met de grond.
  • – Laat de stang zakken totdat de armen zijn uitgestrekt.

Opties:

De ruimte tussen de handen, gelijk aan of kleiner dan de breedte van de schouders, vraagt ​​meer om het centrale en interne deel van de slabben, terwijl een grotere afstand tussen de handen het uitwendige deel ervan bewerkt.

Een omgekeerde grip maakt het gemakkelijker om aan de biceps te werken, vraagt ​​om meer en helpt om de focus op het middengedeelte van de deltaspieren te houden;

Hoe hoger het traject de borst raakt, hoe meer de bovenste dorsale en de trapezius zullen werken.

Hoe lager de baan naar de buik, hoe meer de onderste dorsaal zal werken.

LEZEN  Nieuws in sportvoeding, mode, werkgelegenheid ...

Sommige plaatsen op forums

Voor een correcte uitvoering van deze oefening als bij ander roeien, moet het einde van de slag samenvallen wanneer de arm is uitgelijnd met de rug of iets daarbuiten, waarbij de elleboog nooit zo ver mogelijk naar achteren wordt getrokken.

Rekening houdend met de oorsprong en het inbrengen van de latissimus dorsi wanneer de arm op één lijn ligt met de rug, wordt deze spier volledig verkort en kan hij de beweging niet voortzetten en op dit moment zouden de spieren die de arm naar achteren zouden willen trekken de externe rotatoren zijn . schouderspieren die veel kleiner en minder krachtig zijn.

Om ervoor te zorgen dat deze minder krachtige spieren de beweging kunnen uitvoeren, kunnen 2 oplossingen worden gegeven:

Werken met minder zware belastingen, zodat de externe rotatoren van de schouder de latissimus dorsi kunnen verlichten door de elleboog aan de achterkant te overwinnen, zodat het gewicht onvoldoende zou zijn om de dorsaal met succes te stimuleren.

Voer de laatste fase van de oefening uit (waarbij de elleboog achter de rug gaat) en profiteer daarbij in hoge mate van de traagheid van het eerste deel van de beweging (die wordt uitgevoerd door de latissimus dorsi). Deze tweede oplossing, die zal worden gedaan, is om de uitvoeringstechniek van de oefening aanzienlijk te schaden (door jezelf te dwingen een eerste fase van de beweging te doen met grote versnelling) en het zal ook het werk van de externe rotatoren van de schouder forceren dat zal lijden. een verhoogd risico op letsel.

LEZEN  Een wereldkampioen bodybuilding en vier andere atleten stierven in een crash

Om deze redenen raadt een van de coaches aan om je rug niet te ellebogen of weinig te doen bij alle roeitrainingen met gesloten grip; en hoewel het slechts de ene mening is als de andere, geven we die in dit artikel weer.

Een van de antwoorden: achterwaartse beweging kan worden gevolgd, dit is hoe de ruitvormige bewegingen werken, hoewel de latissimus dorsi blijft werken, als de beweging wordt gevolgd met de ellebogen naar achteren, komen de deltoïde posterieure en ruitvormige bewegingen binnen als de basisspier van de beweging. ; niet schadelijk zijn voor de gezondheid, dus antwoord dat als je het kunt.

Met specifieke steunen

Er zijn enkele apparaten om Row T-Rowing te doen; het verschil is dat ze een borstkussentje hebben om de romp te ondersteunen, waardoor de inspanning in het onderste deel van de wervelkolom wordt geminimaliseerd en het dus niet nodig is om de romp te hellen.