Een bodybuilder veroorzaakte controverse nadat hij had onthuld dat hij urine in zijn dagelijkse voeding had opgenomen en dat de verandering hem gevoel gaf “levendiger en energieker.”

Dit is de Canadees John DePass, 46, die in 1997 zijn land vertegenwoordigde in de bodybuildingwedstrijd Mr. Universe nadat hij zich had aangepast aan een levensstijl waarin hij 5.000 calorieën per dag en vele uren sportschool consumeerde, zoals gedetailleerde Infobae en Daily Mail.

Maar 30 jaar later veranderde DePass volledig, omdat hij nu drie kinderen heeft en werkt als personal trainer.

Maanden geleden begon chronische pijn hem te treffen en hij koos ervoor om zijn eigen urine te drinken om het te bestrijden.

“Ik heb de afgelopen twee jaar met urine geëxperimenteerd en dat heeft mijn levensstandaard de afgelopen maanden aanzienlijk verhoogd,” vertelde hij aan Daily Mail.

Hij voegde eraan toe dat hij momenteel ongeveer 3.000 calorieën per week consumeert, van maandag tot en met vrijdag neemt hij alleen urine in. en soms bevat het een fruit- of groentesmoothie. In het weekend geeft hij de voorkeur aan zelfgemaakt eten.

John DePass werkt als personal trainer.

“Op vrijdag heb ik fruit en een smoothie, op zaterdag herintroduceer ik groenten. Op zondag probeer ik vlees en pasta, rijst of aardappelen te eten. Soms eet ik ook veganistische koekjes of ijs als toetje, “hij zei.

Lees: Ze eten menselijk vlees en hun eigen uitwerpselen

Volgens DePass begint hij hierna een vasten dat eindigt wanneer hij zijn urine opneemt, een gewoonte die zijn familie enige tijd heeft afgewezen.

“Mijn vrouw heeft haar aanvankelijke afkeer en oordeel over mij overwonnen en is gaan zien hoe mijn leven er baat bij heeft gehad. Hoewel het niet meedoet aan de borrel, is het geen extra weerstand meer. Ik was zo bang voor spot, voor de mening van anderen, dat hield me echt tegen. Zelfs mijn vrouw en kinderen wisten het eerst niet, “hij legde uit.

LEZEN  Sacramento Roca's moordenaar, Rafael Pantoja, accepteerde de breuk niet

DePass met zijn gezin.

Volgens DePass hielp die gewoonte hem om 15 kilo af te vallen en de chronische pijn die hij had als bodybuilder te verdwijnen, evenals andere ongemakken die hij had tijdens het beoefenen van de sport.

“Een paar jaar geleden ben ik begonnen met bezuinigen op mijn vlees en merkte ik meteen veranderingen op. De pijn begon in bijna een dag of twee te verminderen. Ik sliep beter, ik voelde me beter. Mijn lichaam is nu levendiger, energieker, levendiger. Ik kan beter communiceren, ik kan mezelf beter uitdrukken. Ik ben me meer bewust en slaap beter ”, hij voegde toe.

DePass zei dat zijn klanten vaak andere opties aanbevelen om af te vallen en pijn te verminderen, maar als dat niet werkt, kiest hij ervoor om met hen te praten over het consumeren van urine als alternatief.